DOLAR
34,2589
EURO
37,0227
ALTIN
3.026,12
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Ukrayna gerilimi: ABD’den eğitim Rusya’dan ajan

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), Rusya’nın olası saldırısına karşı direniş harekatı başlatmak üzere Ukrayna ordusu ve istihbaratından …

Ukrayna gerilimi: ABD’den eğitim Rusya’dan ajan
REKLAM ALANI
16.01.2022 00:21
0
A+
A-

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), Rusya’nın olası saldırısına karşı direniş harekatı başlatmak üzere Ukrayna ordusu ve istihbaratından bir kümeye bilinmeyen eğitim verdiği argüman edildi.

Yahoo News’in eski ve hala vazifede bulunan istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde, CIA’nın eski Lider Barack Obama devrinde kurulan Kara Operasyonları Departmanı’nın Ukrayna Özel Kuvvetlerine ve istihbarat teşkilatlarına bağlı güçlere paramiliter operasyon eğitimi verdiği ileri sürüldü.

ABD’nin güney eyaletlerinden birinde gerçekleştirilen birkaç haftalık ağırlaştırılmış eğitimin, silah kullanımı, kamuflaj, kara navigasyon üzere birçok başlığı içerdiği savunuldu.

Programın direkt Rusya’yı püskürtme ve olası bir işgalde Ruslara karşı direniş harekatı yapma üzerine kurgulandığı, eğitilen gurubun yakın vakitte Rusya’ya karşı kritik bir rol oynayacağı tabir edildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

CIA’nın kelam konusu ünitesine bağlı casusların 2015’ten bu yana tertipli olarak Ukrayna’nın doğusuna seyahat ettiği ve Ukrayna ordusuna taktiksel dayanak verdiği belirtildi.

Ukrayna’da ABD ordusuna bağlı 200 asker bulunuyor. Pentagon, bu gücün, Ukrayna ordusuna taktik takviye vermek üzere süreksiz vazifeyle konuşlandırıldığını açıklamıştı.

“RUSYA İŞGALE YER HAZIRLIYOR”

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki ise Rusya’nın mümkün bir işgale taban hazırlamak gayesiyle Ukrayna’nın doğusunda kimi kümeleri konuşlandırdığını tez etti.

Psaki, “Biz bunu daha evvel de görmüştük, 2014 öncesinde görmüştük. Bunlar sabotaj aksiyonları ve Ukrayna’nın Rus güçlerine karşı hücum hazırlığında olduğu suçlamaları üzere şeyleri kapsıyor” dedi.

Sözcü, kelam konusu casusların kent savaşları konusunda özel eğitimli şahıslar olduğunu söyledi. Rus ordusunun ocak ortası ile şubat ortası ortasında Ukrayna’ya yönelik bir işgal hareketine girişebileceğini argüman etti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da iddiayı teyit etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.